Ribbels

Leeftijd: 
6 – 8 jaar

De ribbels spelen elke zondag van 14 tot 17 uur samen in de chiro tenzij het programma het anders vermeldt.

Opgelet! Het programma is vatbaar voor verandering omwille van het weer.

Onze leiding communiceert hierover via whatsapp, met onderstaande link kan u lid worden van het groepje.

https://chat.whatsapp.com/DmtbQMOXkxHBhg8oTD4Tyi

.

7 januari: Driekoningen

Drie koningen, drie koningen, geeft mij ne nieuwen hoed... Smeer jullie keel al maar in want wij gaan al zingend alle huisjes in Ruisbroek af!

14 januari: Aspispel

De aspiranten komen mee leiding geven en voorzien een superleuk spel voor jullie ter voorbereiding op volgend jaar. 

21 januari: Rupsje Ribbel is ziek...

Rupsje Ribbel woont in een bloementuin en eet graag van alle plantjes die daar staan. Maar de tuinman Bert wilt dat zijn tuintje er picobello uitziet, dus hij spuit altijd een beetje gif op de planten om vieze beestjes weg te jagen. Ons paarse ribbelsrupsje ziet nu helemaal groen... Bert heeft jullie hulp nodig om hem te genezen!

28 januari: Bosstratego

We begeven ons samen met de speelclubs naar het bos voor een supercoole bosstratego!!

4 februari: Genderswitch

Vandaag is het jongens vs meisjes en bepalen we voor eens en voor altijd wie nu het sterke geslacht is...

11 februari: Valentijnsspel

Cupido zijn hartje is gebroken en hij is zo droevig dat hij geen liefdeskoppeltjes meer maakt. Hij zit nu heel verdrietig in ons geliefde bos te wenen. Daarom trekken wij erop uit naar het bos. Door opdrachtjes te voltooien in duo's kunnen jullie Cupido terug opbeuren en Valentijn redden!

18 februari: Ribbels got talent 

Haal jullie gekste moves en stoerste trucjes maar uit de kast en vergeet ze zeker niet mee te nemen naar de Chiro want wij doen vandaag een talentenjacht!

25 februari: Massaspelen

We spelen pleinspelen met alle groepen tesamen!

3 maart: Ruimtespel

Vandaag spelen we een super origineel spel rond de ruimte. Als dit goed lukt krijgen de ribbeltjes op het einde van de zondag zelfs hun eigen astronautendiploma!

10 maart: Leidingswissel

Vandaag voorziet andere leiding een leuk spel voor de ribbels!

17 maart: Schattenjacht

Piraat Pukkelkop heeft ons een hele speciale brief nagelaten... Hij is zijn schatkist kwijt en heeft de ribbels om hulp gevraagd. Kunnen jullie de schat terugvinden? Misschien worden jullie dan wel beloond!

24 maart: Kampweekend

Helaas geen chiro vandaag :( Jullie leiding is op kampweekend om het leukste kamp ooit voor te bereiden!!

31 maart: Pasen

Vrolijk Paasfeest snoesjes! Jammer maar helaas geen Chiro vandaag :(

7 april: Reis rond de wereld

Weten jullie nog dat het vorige week geen Chiro was? Dat is omdat jullie leiding op wereldreis was. We hebben allemaal leuke nieuwe spelletjes leren kennen die we vandaag met jullie spelen!!

14 april: Legerdag

Vandaag worden de ribbels opgeleid tot echte soldaten. Eerst moeten ze slagen voor alle categorieën van de legertraining door een aantal proeven te volbrengen. Daarna moeten ze als echte soldaten nog een missie volbrengen. Trek allemaal jullie stoerste camouflage-outfit aan (die vuil mag worden!) en bereid jullie maar voor op een vuile en zware maar superleuke zondag!! 

20 - 21 april: SAVE THE DATE!!!

Van zaterdag 20 april op zondag 21 april is het eindelijk tijd voor ons ribbelsweekendjeeeu!! Deze zondag is het dan geen chiro.

We overnachten in Charlotte haar tuin (gelieve de locatie nog geheim te houden voor de kids aub!!) en gaan overdag leuke activiteiten doen die uiteraard nog een verrassing blijven. Extra info volgt :)