Nieuwe lokalen voor Chiro en Kabal

Na acht jaar is er eindelijk een definitieve oplossing voor de aftandse gebouwen uit 1967 van zowel Chiro Ruisbroek als jeugdhuis Kabal. In oktober beginnen de werken, tegen volgend jaar september moet alles klaar zijn.

“Het dossier van de nieuwe gebouwen is inmiddels inderdaad acht jaar oud”, zegt Joris Van Capellen van de vzw Chiro Ruisbroek. De jeugdbeweging telt zo’n 160 leden. “Toen werd in het nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan al duidelijk dat onze gebouwen zouden verhuizen om hier tussen Kleine Lei en Ruisbroek Dorp een compleet nieuwe site te ontwikkelen waar vroeger de VABOR-site gevestigd was. De oplossing bestond er in dat er aan de Kaardijkstraat een terrein van 2000 vierkante meter te koop was dat de Chiro toen aanschafte. Wij zouden ook als bouwheer in het hele dossier optreden. Nadien zijn er wel wat jaren over gegaan vooraleer de plannen definitief werden, maar nu is het eindelijk zo ver. In de oorspronkelijke plannen hadden we een gebouw met twee verdiepingen voorzien, maar daar zijn we uiteindelijk van afgestapt.”

Het hele project kost zo’n 650.000 euro, waarvan een 500.000 om de ruwbouw water- en winddicht klaar te hebben. “De werken starten midden oktober en eind februari zou de ruwbouw er moeten staan. We hebben voor betonpanelen gekozen omdat dat sneller bouwt. Dan starten we aan de binnenafwerking waarbij we gaan samenweren met een aantal technische scholen. Op die manier kunnen we de kosten ook wat beperken. Het gemeentebestuur gaat de wegenis- en infrastructuurwerken voor haar rekening nemen.”

Bron: GVA - Patrick Poppe